2014-06-05 10:30:42• hírek • MTI

Kiengedték a kórházból a gyulai iskola balesetben sérült diákjait

Kiengedték a gyulafehérvári kórházból a gyulai Implom József Általános Iskola balesetben sérült 12 általános iskolás tanulóját és egy velük utazó felnőttet. Mindenki az útiterv szerinti nagyenyedi szálláshelyen tartózkodik - tájékoztatta a hat tagintézményt, köztük az érintett iskolát is magában foglaló Gyulai Általános és Alapfokú Művészeti Iskola vezetője az MTI-t.

Sióréti Gabriella megerősítette a Kolozsvári Médiafax hírügynökség értesülését, amely szerint Magyarországi diákokat szállító autóbuszok ütköztek egymással szerda este Gyulafehérvár szélén, 12 diák és egy felnőtt könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az összevont intézmény vezetője, akinek saját lánya is a kirándulók között van elmondta: szerda hajnalban két magyar rendszámú autóbusszal mintegy három osztálynyi, 75-80 felső tagozatos, 11-13 év közötti diák indult erdélyi körútra. A sofőröktől, a tanároktól és a diákoktól kapott információk szerint Gyulafehérvárnál jelentős útfelújítások vannak, ahol egy váratlan helyzet következtében a diákokat szállító első autóbusz fékezésre kényszerült és a mögötte haladó hátulról nekiütközött.

Az intézmény vezetője kiemelte a román hatóságok és egészségügyi szolgálat gyors és szakszerű intézkedését. A sérült magyar rendszámú autóbusz helyett azonnal romániai mentesítő buszt biztosítottak részükre, hogy a nem sérült gyermekek mielőbb eljussanak nagyenyedi szálláshelyükre. A romániai hatóságok magyarul beszélő pszichológust biztosítottak a beleset traumáinak könnyebb feldolgozására.

Az igazgató hozzátette: a diákok a tervek szerint pénteken érkeztek volna haza. Holnap reggel a gyermekek állapotától teszik függővé, folytatják-e a tervezett utat Erdélyben, vagy hazatérnek Gyulára. A kapcsolattartás állandó a szülők, a tanárok és a diákok között. A késő esti információk szerint már nyugodtabb a hangulat a diákok körében és nagy valószínűséggel a kirándulást az eredeti tervek szerint folytatják. A Határtalanul program keretében ellátogatnak Nagyenyed mellett Torockóra, Kolozsvárra és Nagyváradra is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: